Thaise Tom Ka Kai soep met gamba en kokos

Tom Ka Kai met gamba en kokosIngrediënten voor 4 personen
1 kilo gamba’s (ongeveer 16 stuks), 2 gesnipperde uien, een halve bleekselderij, 1 venkelknol, 1 eetl. tomatenpuree, een halve Spaanse peper, 2 tenen knoflook, 2 limoenblaadjes, 1 stengel citroengras, 50 gr. oesterzwammen, 1 kipfilet, 3 eetlepels Thaise vissaus, 1 limoen, 1 pot visfond, een paar takjes koriander, een paar dunne schijfjes verse gember en galangawortel (laos), een scheutje olijfolie, een scheutje kokosmelk, peper en zout

Pel om te beginnen de gamba’s en bewaar het vlees in de koelkast, hak de koppen fijn. Snijd nu de ui, bleekselderij, venkel en knoflook fijn. Fruit aan in wat olijfolie, voeg de gambakoppen, de tomatenpuree en de Spaanse peper toe en bak even door. Blus af met witte wijn en voeg de visfond, limoenblaadjes en de schijfjes galanga en gember toe. Kneus de citroengrasstengel, snijd in stukjes en voeg aan de soep toe. Laat de soep ongeveer een uur trekken. Zeef de bouillon. Snijd de kipfilet in blokjes en marineer ze samen met de gamba’s in een beetje thaise vissaus. Snijd de oesterzwammen in reepjes en bak ze samen met de gamba’s en de kip om en om goudbruin. Verdeel over de kommen en schenk de soep er over. Breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout en maak af met een scheutje kokosmelk.2014-10-27 14.48.42

2014-10-27 14.48.49

Wijntip:
Rosé Chiaretto (Italië) Scolari
Deze prachtige milddroge (culinaire) rosé geeft een frisse sensatie en heeft een lichte geur van bloemen en rood fruit
Temperatuur: Bij voorkeur drinken tussen de tien en twaalf graden celsius.

Plaats een reactie